Повернутися до звичайного режиму

По горам, по долам

По горам, по долам

За роки існування Городнянської станції юних техніків, а це 50 років, з стін закладу вийшло не одне покоління вихованців. І всі вони не тільки вміють технічно мислити, але являють із себе особистості.

Мета позашкілля – виховувати гармонійно розвинуту людину, формувати її особистісні якості. Завдяки творчості збагачується емоційне життя, розкриваються задатки, здібності, нахили особи. Таким чином формуються колективи, які об’єднані однією ідеєю, наприклад, туризмом.

Випускник радіогуртка Нікітенко Олексій, вихованець фотогуртка Баранов Павло, радіомоделіст, а нині директор Городнянської станції юних техніків Панасевич Ігор Петрович, картингіст Кулешко Володимир та їх друзі створили такий колектив романтиків.

Незважаючи на різницу у віці, вони молоді, мріють розширити свій кругозір, помандрувати куточками своєї рідної батьківщини.

Все почалося з того, що випускник станції юних техніків Павло Баранов в 2010 році запропонував мені, директору СЮТ, похід в Карпати. Я подумав, чом би й ні. Він збирав команду і був керівником групи: у нього вже був досвід таких походів. Шлях пролягав через село Кваси, гору Петерс, Говерлу. Я вдячний йому за цю пропозицію тому, що сидячи дома, не зміг би побачити велич природи і не перевірив би свою витримку. Подорож вдалась цікавою: дивувала незвична красота Карпатських гір, непередбачувана погода. Під час походу було знято захоплююче відео, потім змонтований фільм.

/Files/images/0,5х2.jpg Ось так продовжилася дружба поколінь: вихованців СЮТ і керівника гуртків.

У 2011 році маршрут пролягав в Криму: Симферопіль , Бахчисарай, гора Ай-Петрі, Ялта, Алушта. Група складалась з 18 мандрівників. У кожного вже був досвід після підкорення Карпат. Але все було інакше: інші гори, інша місцевість.

/Files/images/0,5х2.jpg Лише, як завжди, дорога та за плечима рюкзак.

Походи були і в 2012 та 2013 роках. Але я піти не зміг.

В 2014 році знову гори Карпати. Керівником групи був випускник станції юних техніків Нікітенко Олексій. Маршрут пролягав біля кордону з Румунією, тому до походу ми реєструвалися у прикордонній службі. Цю гірську частину ще називають Гуцульскі Альпи. Це надзвичайно чарівні й величні гори з крутими схилами, долинами й каменистими прірвами.
B гарну погоду відкриваються захоплюючі краєвиди Українських і Румунських Карпат.

/Files/images/0,5х2.jpg Протягом двух днів нашого походу погода була прохолодною: вночі замерзала вода в калюжах. Але все це нічого: ми всі були пристосовані до таких випробувань.

Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 16 Жовтня 2023

Фотогалерея