100 років позашкіллю!

100 років позашкіллю!
У 2018 році освітяни відзначають 100-річчя позашкільної освіти та позакласної роботи в Україні.
Нам всім варто пам'ятати історію позашкілля, його традиції і, головне, провідну роль позашкільної освіти в реалізації завдань саморозвитку, самореалізації юної особистості, її професійної орієнтації, моральних якостей.
Взагалі, історія освіти бере свій початок ще із дохристиянської культури – в час, коли тільки почали формуватися передумови виникнення освіти. Та все ж, офіційним роком народження позашкільної освіти в Україні вважається 1918 рік.


/Files/images/b/7322617885719505-ngttxuaauc-1515679028-hznoz-600.jpgВ цей рік український видатний педагог і письменниця, громадський і політичний діяч, палка прихильниця національного виховання Софія Федорівна Русова очолила Департамент дошкільної та позашкільної освіти в уряді молодої української держави. Позашкільна освіта - як вважала Софія Федорівна, - не менш значуща ланка у вихованні та формуванні молодої особистості на рівні з дошкільною та шкільною освітою.
Так в Україні було створено унікальну систему закладів позашкільної освіти різних типів. Всі види позашкільної діяльності враховували вікові та індивідуальні особливості дітей. Була створена багаторівнева (палаци, клуби, станції, гуртки тощо) система позашкільних установ, яка охоплювала велику кількість школярів.
Сьогодні позашкільна освіта базується на унікальних психолого-педагогічних і соціально-педагогічних засадах, створених минулими поколіннями педагогів цих навчальних закладів, і сучасних інформаційно-комунікаційних й інтерактивних навчально-виховних технологіях та спрямовується на розвиток творчих здібностей дитини.

/Files/images/b/P81128-151100.jpg Щоденно заради творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку дитини, підлітка, молодої людини успішно працює колектив Городнянської станції юних техніків. Доказом цього є те, що їхні вихованці є постійними переможцями та призерами районних, обласних, Всеукраїнських масових заходів із різних видів творчості.
У зв’язку із зазначеною подією, з 26 по 30 листопада Городнянська станція юних техніків проводить тематичні заходи. А саме:

26-30 листопада - екскурсії ло СЮТ для учнів початкових класів
26 листопада 2018 – Перегони з автотрасового моделізму «Круті віражі».
27 листопада 2018 – Гра-змагання з початкового технічного моделювання «Козацькому роду нема переводу».
28 листопада 2018 – Вікторина і змагання з авіамоделізму «Маримо небом».
29 листопада 2018 – Тематична фотосесія.
А 30 листопада в приміщенні спортивної школи відбудуться змагання серед команд усіх позашкільних закладів м. Городня..

Кiлькiсть переглядiв: 479

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 16 Жовтня 2023

Фотогалерея